• 06-43973905
  •  WhatsApp

Triggerpoint massage

Triggerpoint massage Aventurijn

Triggerpoints worden in de volksmond veelal spierknopen genoemd. Triggerpoints ontstaan bij plotselinge overbelasting van een spier, bij chronische spierspanning, bij letsel en bij herhaalde snelle bewegingen. Afgeleide pijn, afgeleide gevoelloosheid, tinteling, brandend gevoel en uitstralende pijn naar andere lichaamsdelen zijn kenmerkende symptomen. Je bent niet in staat je vrij te bewegen. Een strakke streng spieren beperkt de beweeglijkheid. Het kan voelen alsof er een elastiek te strak zit of als een verdikking.

Een triggerpoint is een gevoelig plekje in een strakke streng spierweefsel dat pijn doet als je erop drukt. Als je erop drukt, kan het de symptomen waarvan je al last had opnieuw opwekken. Dit bevestigd dat de juiste plek is gevonden. De triggerpoint heeft veelal een uitstralingsgebied wat verder ligt dan de triggerpoint zelf. Triggerpoints vormen zich op bepaalde plaatsen, waar de motorische zenuw in de spier aankomt om hem te zeggen wat hij doen moet. Deze plek is niet altijd gevoelig. Het doet alleen pijn als er daadwerkelijk een triggerpoint is en dan alleen nog als je er druk op uitoefent.
triggerpoint massage bij pijn

Spoedconsult


Met geavanceerde triggerpoint massage techniek kan de triggerpoint gedeactiveerd worden. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Dit zorgt voor een snelle toevoer van zuurstof en energie naar het spierweefsel. Met het herstel van de energietoevoer zal de heropname van calcium op gang komen, waardoor de spiervezels weer kunnen verlengen. De druk op de triggerpoint duurt telkens maar 20 seconden. Binnen enkele minuten kan het pijnniveau van 10 naar 2 gaan.

Is de pijn zo intens dat je niet te genieten bent en je belemmerd wordt in je dagelijkse gang van zaken? Als dit het geval is stuur dan een WhatsApp naar 06-43973905 met "spoed consult gevraagd". Dan neem ik contact met je op voor een spoedconsult om je van de pijn af te helpen.

Naast triggerpoint massage is behandeling middels triggerpoint pijn reset coachingsprogramma mogelijk om de oorzaak aan te pakken.
Welke situatie triggert bij jou het gevoel waardoor de spieren reageren door te verkrampen.

Behandeling Triggerpoint massage
Prijs: € 60,00

Spoedconsult
Prijs € 85,00