• 06-43973905
  •  WhatsApp

Triggerpoint pijn reset coachingstraject

Coaching; wacht niet met leven

Kijk eens in de spiegel, wat zie je? Herken je de fronsrimpel boven je wenkbrauwen, strakke kaken, lichtelijk dichtgeknepen ogen, omhoog getrokken schouders?
Dit zijn zichtbare uitingen van spanning welke je vasthoud in je lijf. Fysieke uitingen waardoor jij nu niet de beste versie van jezelf kan zijn.

We zijn heer en meester geworden in het onderdrukken van emoties en bouwen hierdoor spanning op in ons lijf. Niet huilen, stil maar, niet bang zijn, niet zo boos doen, kom op niet zo flauw, stel je niet aan, niet schreeuwen!
Zijn dit dingen die tegen jou gezegd zijn, of zeg jij ze tegen jouw kinderen?
Wat zeg jij tegen jezelf?
Massage Geertruidenberg
Emoties loslaten

Opbouw van stresshormonen

Soms gebeuren er impactvolle dingen in je leven. Een ongeluk, overlijden van een geliefde of ziekte. Of je staat op een punt in je leven waar je niet voldoet aan je eigen verwachtingen en je gaat dit compenseren door harder te werken. Bij deze stresssituaties worden er door het lichaam stresshormonen aangemaakt waaronder cortisol, adrenaline en noradrenaline. Deze hormonen worden afgegeven door de bijnier. De hormonen helpen je om door de situatie heen te komen. Je bloeddruk en hartslag verhogen en het zorgt dat er extra energie vrijkomt in de spieren. Je bent klaar om te vluchten of te vechten. In de situatie is dit effectief, maar hoe schakel je weer om als het gevaar geweken is? Het langdurig vasthouden van stress zorgt ervoor dat ons lichaam te vaak of langdurig de stresshormonen aanmaakt. Dit kan leiden tot problemen met de spijsvertering, verkrampte spieren, vermoeidheid en uiteindelijk tot een burn-out of depressie. Met het coachingstraject reset je jezelf om weer te gaan leven in plaats van overleven.

 

Triggerpoint pijn reset coachingstraject

Het triggerpoint pijn reset coachingstraject is een holistische behandelmethode en is erop gericht om onverklaarbare chronische pijnklachten te laten verminderen of zelfs te laten verdwijnen. In zes weken tijd ga je in een intensief coachingstraject naar de kern van je onderdrukte emoties en oplossen van chronische pijnklachten. Triggerpoints worden aangepakt waardoor spanning in je spieren verdwijnt. Spanningsklachten, moeheid, zere nek en schouders, migraine, zere heupen zijn klachten waarbij je in korte tijd veel verschil gaat merken.
Het traject bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder voorbereidende opdrachten welke je thuis doet. Daarnaast is er een volledige resetdag van 10.00 – 17.00 uur aangevuld met 1 tot 3 losse consulten. Gemiddeld ben je 1 tot 2 uur per dag met het traject bezig en ga je gewoontes ontwikkelen welke je de rest van je leven gaan helpen.

Het traject is niet geschikt wanneer:

  • Je geen verantwoordelijkheid wil nemen voor je eigen leven;
  • Je de oplossing buiten jezelf zoekt;
  • Je verwacht dat ik je problemen oplos en jij alleen op hoeft te komen dagen.
Het traject wordt op maat gemaakt. Voeding, beweging, slaap en doelen stellen maken onderdeel uit van het traject. Na het volgen van het coachingstraject weet jij hoe je jezelf pijnvrij kunt houden en de beste versie van jezelf kan zijn.

Het triggerpoint pijn reset coachingstraject is bij uitstek geschikt wanneer:

  • Je langdurige fysieke pijn of ongemakken hebt;
  • Je klachten toenemen bij stress of spanningen;
  • Je klachten afnemen bij warmte of ontspanning;
  • Je verantwoordelijkheid voor je eigen leven wilt nemen;
  • Gewone fysiotherapie, dry needling, acupunctuur, osteopathie, massage niet voldoende helpt;
  • Je gewoon de beste behandeling wilt met blijvend resultaat.

 

Waarom massage en coaching ?

Ik heb jarenlange ervaring met coaching. Toch merkte ik dat het soms lastig fysieke spanning uit je lijf te laten. Met gedachten ontstaat gevoel en je lichaam reageert hierop. Dit patroon is effectiever te resetten door zowel het mentale als het lichamelijke stuk aan te pakken. Door lichaam en geest beide aan te pakken kan het maximale resultaat behaald worden. In het traject gaan we met behulp van de triggerpoint massage en coaching je lijf en geest resetten. Hierdoor gaat de spanning uit je lijf, nemen pijnklachten af en komt er ruimte voor groei. Hoe voel jij je als iemand iets doet of zegt wat je niet fijn vindt, word je boos, verdrietig? Wat gebeurt er in je lijf? Welke patronen kun je doorbreken? Je leert de spanning los te laten en komt zo weer in verbinding met jezelf.
Met de sessie kom je uit je hoofd in je lijf. Je kunt intenser genieten en liefdevoller omgaan met jezelf en de mensen om je heen.

Meld je aan voor een intakegesprek om te zien of jij geschikt bent voor het traject.

Aanmelden